GWS Pico Stick

GWS:n Pico Stick on varmaankin yksi helpoimmin lennätettävistä radio-ohjattavista lentokoneista. Picolla aloittelijakin voi onnistua ilman ulkopuolista apua. Picosta, joka myös tunnetaan Lite Stickinä, kuitenkin kirjoitettu niin paljon ettei minulla ole mitään lisättävää paitsi että koneella voi harrastaa jopa ilmakuvausta!

GWS Pico Stick GWS Pico Stick GWS Pico Stick GWS Pico Stick Vaihtoehtoinen kiinnitystapa Vaihtoehtoinen kiinnitystapa Vaihtoehtoinen kiinnitystapa V-kulman ja siiven jäykistyksen voi hoitaa myös näin

Ilmakuvausta Pico Stickillä

Ilmakuvaus on pitkään kiinnostanut minua ja kun Air Dancer tuntuu pysyvän tukevasti maassa päätin kokeilla voiko Pico Stick kannatella digikameraa. Kamerana käytin erittäin halpaa Aiptekin 1,3 Mpixelin Pocket Camia. Kamera voi ottaa myös videokuvaa joko 30 sek tai 120 sek tarkkuudesta riippuen. Päätin ottaa videokuvaa koska silloin kuvan ottamiseen ei tarvittaisi ulkopuolisia laitteita kuten ylimääräistä servoa. Ajastinta kamerassa ei ole ja silti videokuva olisi ilmakuvauksessa lyömätön koska kamera ottaa kuvia hyvällä tarkkuudella jatkuvana virtana josta sitten voi valita parhaat otokset. Optimistina päätin tyytyä huonompaan kuvanlaatuun koska silloin saisin kuvattua pidemmän lennon.
Kamera on tarkoitukseen aivan liian suuri mutta painosta päättelin että lento saattaisi onnistua koska painavin käyttämäni akku on sekin varsin painava. Koneeseen piti kameran lisäksi laittaa ajoakku joksi valitsin keveimmän mitä minulla on eli 7-kennoisen 110mAh akun. Paketista tuli silti varsin painava. Kuten peilin kautta ottamastani kuvasta tulee ilmi, on kamera varsin huonolla paikalla aiheuttaen kaikin tavoin haittaa. Painopisteen sain onneksi suunnilleen oikeaan paikkaan siiven etureunasta mutta painoa on nyt varsin paljon siiven yläpuolella mikä ei voi olla hyväksi. Huumorimielellä tässä olin liikkeellä ja siksi hieman hämmästyin tulosta.

Käynnistin kuvauksen hieman ennen kuin lähetin koneen matkaan. Tällä taakalla en yrittänyt nousta maasta. Kone oli erittäin vaikeasti hallittava ja tuulikin haittasi jonkin verran. Lensin pienen lenkin kunnes menetin koneen hallinnan ja kone putosi. Missään vaiheessa lentoa en kokenut että kone olisi jaksanut oikeasti pysyä ilmassa vaan jokaisesta sekunnista piti taistella. Kone kuitenkin lensi omin voimin eikä mitenkään pudonnut kädestäni joten pidin lentoa varsin onnistuneena odotuksiini nähden. Jos kokeilette tätä kotona ehdotan että käytätte kevyempää kameraa (Aiptekin kynämalli?) tai ainakin korvaatte ne kameran sisällä olevat kaksi AA-alkaliparistoa jollain kevyemmällä. Toisaalta 8-10 kennoinen ajoakku olisi sekin voinut tuoda ratkaisevan helpotuksen ongelmaan.

Sain kuitenkin kuvattua pienen pätkän jota voitte ihailla (mpg) tai sitten tyytyä siitä napsittuihin parhaisiin paloihin. Koneessa oli lennon aikana rakentamista odottelevan GWS Tiger Mothin voimansiirto ja potkuri. Tuntumani on että se soveltuu paremmin ulkokäyttöön kuin Picon oma potkuri ja välitys. Saattaa olla että tämä osaltaan oli mahdollistamassa näin painavan Picon lennon. Enempää ei tämä kokeilu minua innosta mutta tarkoituksenani oli osoittaa että Pico jaksaa kannatella suhteellisen painaviakin kuormia. Tästä on muiden hyvä jatkaa ;-)

Kamera koneessa. Ei uskoisi että tämä lentää!

Picon lento mpeg muodossaVideokuvaa!!!Lätäkkö Koneen varjo ja jokin roska(?) maassa Vettä Minähän se siellä