GWS Tiger Moth

GWS:n Tiger Moth on hitaasti lentävä radio-ohjattava lentokone. Ominaisuuksiltaan kone pesee Pico Stickin ja on yhtä helppo lennättää. Suosittelen!

GWS Tiger Moth GWS Tiger Moth GWS Tiger Moth GWS Tiger Moth

Tiger Moth

Toisen Tiger Mothini tilasin Staufenbielistä, Saksasta. Se ei maksanut paljoa, 79 euroa. Kone on tehty balsasta ja se on valmiiksi päällystetty. Valmistajasta ei pakkauksessa ollut mitään tietoa mutta monet muutkin keskieurooppalaiset liikkeet myyvät samaa sarjaa. Arvaisin että valmistaja on jokin tsekkiläinen alan yritys.
Kone on suunniteltu vaihteelliselle Speed 400-moottorille ja 8-kennoiselle Ni-Cd-akulle. Painopisteen kanssa tuli pieniä ongelmia kun koneen nokalle istutti AXI2212/26-moottorin ja kolmikennoisen litiumakun. Paras suorituskyky yhdistelmästä saadaan GWS:n 10x4,7-potkurilla jolla kone nousee melkein pystyyn. Kuten monissa muissakaan kaksitasoissa ei nopeutta saada merkittävästi lisää suuremmalla potkurin nousua. Olen tosin ajatellut laittaa GWS:n potkurin tilalle Top Fliten 10x5 paremmalta näyttävän puupotkurin.

Kone ei ole kovin helppo joten mistään GWS:n mothin balsaversiosta ei ole kyse. Toisaalta kone lentää varsin hyvin ja on ketterä. Mikään 3D kone se ei ole vaikka potentiaalia taitolentoon on siivekkeiden teho ei ihan ole kovimmasta päästä ja painoa on liikaa leijutuksen kaltaisiin temppuihin. Olen tyytyväinen koneeseen mutta ilman Zeron kaltaista siivekekonetta harjoituskoneena olisi tämä tarina päättynyt koneen kannalta huonommin.

Tiger Mothin osat Tiger Mothin pikkuosia Yksityiskohtia Tiger Moth Tiger Moth Tiger Moth lentää