Kyosho Tracker 2

Tracker hoppar

Kyosho Tracker 2 en bakhjulsdriven radiostyrd bil. Bilen är en 'riktig' raqdiostyrd bil eftersom radioanläggningen och bilen är separata och kan väljas skillt. Bilen är byggd från en byggsats. Skillnaderna till de bilar som säljs i matbutiker och varuhus är att alla delar kan köpas som reservdelar och att dett finns ett stort urval av standardiserade trimmningsdelar. Detta är en rolig och intressant hobby, ingen leksak (vilket förstås märks i priset).


Bilen klättrar vart som helst ifall den har grepp. Här faller den nästan baklänges. Vi klarade oss! Detta såg värre ut i praktiken.

Jag hade för 15 år sedan senast hållit på med radiostyrda bilar. Det var dock klart att den skulle vara eldriven eftersom bränslebilarna är smutsiga, bullriga och luktar illa. Dessutom är bränslet giftigt vilket inte är så bra ifall man vill att barn skall kunna köra med bilen. Vanligen rekommenderas dessa bilar från 8 år framåt men genom att strypa topphastigheten (elektronisk fartreglage eller mindre accu) kan även yngre barn köra dem. Detta behövs inte ifall föraren förstår att anpassa farten enligt situationen men det är en sällsynt egenskap även hos äldre förarare ;-)

Korta och branta hopp får bilen att flyga nästan rakt uppåt. Bilen är väl i balans.

Tracker 2 är egentligen ingen terrängbil trots att den rör sig ganska bra i terrängen. Bäst är den i snabb körning över hopp och andra hinder. Bilen är väl balanserad och den hoppar fint utan att falla över någondera vägen. Bilen har en diff i bakaxeln (såsom de flesta riktiga radiostyrda bilar) så den kan fastna ifall ena bakhjulet blir hängande i luften. Stort problem är detta inte men om man vill köra sakta i svår terräng är fyrhjulsdrift ett bättre alternativ.

MPG videoVideo!

Here we go again! Originalkarossen målades ursprungligen röd, senare var den gul. Bilen utan kaross.
Det är halt. En liten mängd snö hindrar ingenting.

Bilen har genomgått några förbättringar sedan jag skaffade den:Här nedan ser du bilder av några förbättringar som bilen har genomgått.

Tracker 2 som ny En ny kaross gjorde underverk Nya drivaxlar ökar markfrigången. Samverkan av nya drivaxlar och stötdämpare. Mottagaren och fartreglaget är nu väl skyddade mot fukt. Krympslang sätts runt motorn.