Tamiya Wild Dagger

Wild Dagger

Tamiya Wild Dagger en fyrhjulsdriven radiostyrd bil. Bilen är en 'riktig' raqdiostyrd bil eftersom radioanläggningen och bilen är separata och kan väljas skillt. Bilen är byggd från en byggsats. Skillnaderna till de bilar som säljs i matbutiker och varuhus är att alla delar kan köpas som reservdelar och att dett finns ett stort urval av standardiserade trimmningsdelar. Detta är en rolig och intressant hobby, ingen leksak (vilket förstås märks i priset ;-).


Wild Dagger och Kyosho Tracker 2 Wild Dagger och en förnyad Tracker 2Jag köpte Wild Daggern eftersom jag egentligen ville ha en fyrhjulsdriven Tracker 2. Kyosho hade dock ingenting att erbjuda så jag valde Tamiya. Tamiyas bilar lär vara byggsatser medan Kyoshos är avsedda att köras. Detta är delvis sant, Wild Dagger ser väldigt bra ut med många fina detaljer men den är inte enkel att hålla ren och utan skydd för motorerna bör man nog hålla sig inomhus. Bilen består av en oändlig mängd av små delar som hålls ihop med en enorm mängd av små skruvar. Den är rolig att bygga men kanske inte så optimal som Kyoshos bilar. Hållbarheten är det inget fel på så nog kan Tamiya sin sak men betoningen är lite annan hos konkurrenten.

Wild Dagger rör sig bra väldigt i terrängen. I snabb körning över hopp och andra hinder klarar den sig inte lika bra som Tracker 2 främst på grund av att den verkar framtung och den hoppar inte så bra. Bilen har diffar både i framändan och bakändan. En tredje diff behövs inte eftersom de båda motorerna fungerar autonomt utan mekanisk koppling mellan dem.

Bilen har genomgått några förbättringar sedan jag skaffade den:

Dagger goes WildVideo!!!

Mottagaren och fartreglaget är nu väl skyddade mot fukt och snö. Tracker 2 (till vänster) är nog lättare att putsa efteråt. Bilden är oskarp men visar hur längre stötdämpare kan användas.